Het is onze missie om op alle niveau’s kwalitatieve Rope Skipping lessen aan te bieden.

Niet alleen Rope Skipping komt aan bod. Onze sport leunt nauw aan bij gymnastiek en ook deze bewegingsvormen integreren wij in onze lessen. De focus ligt natuurlijk wel op Rope Skipping.

In onze club kan je deelnemen aan shows, brevettendagen, wedstrijden (GYMFED) en zelfs internationale toernooien.

In 2020 behaalde onze club het Q4GYM label. Dat is een kwaliteitlabel van de Gymfed. We scoorden heel goed op het vlak van clubmanagement, sportieve basiswerking en competitie. Om de vier jaar wordt onze club opnieuw gescreend.

Lesgeversteam

Onze lesgeversteam bestaat uit erg goede rope skippers waarvan velen internationale wedstrijden springen of een internationale carrière achter de rug hebben. Verder diplomeren zij zich bij de Vlaamse Trainersschool d.m.v. rope skipping specifieke opleidingen.

Onze skippers selecteerden zich al meermaals voor wedstrijden op internationaal niveau. Op het EYT in Portugal in 2017 eindigde ons team op de 2e plaats. Op het WYT in Shanghai 2018 en in Florida 2012 eindigde ons team op 5e plaats. Onze beloften meisjes zijn reeds twee keer Belgisch kampioen geweest. Onlangs nog eindigde ons beloftenteam op de 3e plaats op het EYT in Graz 2019.

Bestuur

Voorzitter en sportief verantwoordelijke: Silke Verwimp
Ondervoorzitter: Annick Peersman
Penningmeester en secretaris: Chantal Torfs
Bestuursleden: Jente Verwimp & Wim van de Velde

Skip Up Event

Sinds kort is onze club uitgebreid met een gans nieuw evenemententeam: het Skip Up Event team.
Deze enthousiastelingen nemen de organisatie van onze clubactiviteiten op zich.

Dit team bestaat uit:
Annick Peersman, Jessica Coene, Danny Bruers, Sofie Melotte, Kim Verlooy, Filip Haes, Dominique Suys en Inge Beckwée

Wie geïnteresseerd is om hen af en toe of vaker een handje toe te steken, kan een mailtje sturen naar skipupevent@gmail.com.

API

Bij de API (Aanspreekpunt Integriteit) kunnen gymnasten, ouders, trainers, begeleiders of andere betrokkenen van de club terecht met een vraag, vermoeden of klacht bij mogelijk grensoverschrijdend gedrag.
API: Chantal Torfs