In onze basisgroepen (kleuters K1 K2 K3 AVE GTI) worden de basisbewegingen Rope Skipping aangeleerd in een uitdagende omgeving. De lessen zijn erop gericht een groot aanbod aan nieuwe skills en bewegingsvormen aan te bieden. Zowel beginners als meer gevorderde springers kunnen dit lesaanbod volgen.

In de recrea groepen (premini , recrea 13+ en recrea 15+) zal er meer sportspecifiek getraind worden. De trainingen hebben een vaste structuur (opwarming – speed – freestyle ) en er wordt gerichter getraind voor de interclub. Ieder jaar bekijken de trainers van de basisgroepen wie hiervoor in aanmerking komt. We merken dat de trainers hierover best wel wat expertise bezitten en een goede selectie kunnen maken.

De competitie groepen (competitie C niveau – competitie 10+ 13+ en 16+) trainen intensief om deel te nemen aan GYMFED wedstrijden. De hoofdcoaches competitie bekijken elk jaar wie er in aanmerking komt. Dit is slechts een heel klein deel van onze totaal aantal springers. Wie dus start in het recrea niveau kan er best vanuit gaan dat hij of zij op dit niveau zal verder springen.

Wij krijgen vaak de vraag met interesse naar meer trainingsuren voor bepaalde groepen en hiervan mag je ons zeker blijvend op de hoogte brengen. Weet wel dat wij gebonden zijn aan een bepaald aantal zalen waar ons materiaal staat, uren en gediplomeerde lesgevers. Elk seizoen bekijken wij opnieuw de mogelijkheden en proberen wij een programma op te stellen dat haalbaar is.